U2pe

1 181 SEK

Lam. SGPS stål. Grilon handtag.

464 i lager

Gravyrtext

Välj

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: U2pe Kategorier: ,

Beskrivning

Fällkniven U2pe är 2019 års stjärnversion av storsäljaren U2, nu med Pegasus stjärnbild vackert lasergraverad på bladet. Vi har sålt modell U2 i tusentals exemplar så, det är lätt att inse att denna lätta, extremt vassa tingest är en av våra mest eftertraktade fällknivar, för övrigt världens första fällkniv med blad i laminerat pulverstål. När vi nu erbjuder en begränsad upplaga U2-knivar med välkända stjärnbilder lasergraverade på bladet tror vi fler kommer att upptäcka den här fina fällknivens förtjänster. Vi startade denna serie år 2012 med Cassiopeias stjärnbild, under gjorde vi 2013 U2ge Gemini, 2014 var det U2 Orion, 2015 kom Scorpio, 2016 var det U2leo, 2017 fanns stjärntecknet Taurus (Oxen), under 2018 det Lilla Björn (Ursa Minor) och nu under 2019 är det dags för Pegasus stjärnbild. Hästägare, alla som rider eller ni som älskar hästar borde överväga köpa denna söta lilla fällkniv.

Pegasus var en bevingad hingst känd från den grekiska mytologin. Pegasus var också en tjänare till Zeus, Gudarnas konung, och lydde alla hans befallningar. Det finns flera berättelser om Pegasus, den vanligaste versionen inbegriper den grekiska hjälten Perseus och hans dödande av Medusa. Alla som sett filmen ”Jason och Argonauterna” vet, att Medusa var ett monster där håret bestod av ormar och vars blick kunde förvandla en man till sten. Perseus gavs uppgiften att döda Medusa där hon befann sig i sin havgrotta och lyckades med det genom att använda speglar för att undvika hennes stirrande blick. Medusa anses vara Pegasus mor.

På norra halvklotet är stjärntecknet synligt högt på himlen i slutet av sommaren och under hela hösten. Bor man söder om ekvatorn, får man leta efter Pegasus på senvintern och under våren.

Mer information

Stål

Hårdhet (HRC)

Egg

Skaftmaterial

Vikt, endast kniv (g)

Bladlängd (mm)

Bladtjocklek (mm)

Totallängd (mm)

Totallängd, ihopfälld (mm)

Låsning